La La Land, cel mai probabil câștigător la Oscar 2017

Am văzut La La Land, filmul cu cele mai multe nominalizări la premiile Oscar 2017. Este o poveste dulce-amară despre iubire, căutare a drumului propriu și alegeri de viață.
Ryan Gosling și Emma Stone sunt remarcabili. El, pentru că este capabil să cânte bine și să joace altceva decât personajele arogante care l-au consacrat.  Ea, pentru că este vie și imperfectă.

Amândoi reușesc să transmită tensiunea începuturilor ezitante din showbiz. Împreună construiesc o poveste care, deși pe durata filmului pare că trenează, lasă o impresie persistentă.
Îi ajută foarte mult muzica, există în film cel puțin o piesă memorabilă.

În film se regăsesc idei preluate din Whiplash (3 premii Oscar în 2015, unul pentru rol secundar in 2015, J.K Simmons apare și în La La Land), plus o grămadă de referințe la filme muzicale clasice. Inclusiv propoziția “Filmed in Cinemascope” care apare  chiar la început pe generic. Cinemascopul erau lentilele folosite în anii ’60 pentru a obține imaginea “pe ecran lat” de la cinematografele din copilărie.

Piesa “When I Wake” de Justin Hurwitz  a apărut prima dată în Whiplash (2014), în scena unei întâlniri în care el și ea discută despre jazz.  Și încă un fapt divers: Ryan Gosling a învățat să cânte la pian pentru acest film. Dar nu știe să fluiere (în melodii o face Justin Hurwitz, co-autor al coloanei sonore).

La La Land Trailer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *