Ski la Bansko: ce mai e nou

Aglomerație. Cozile la gondola care urcă schiorii din stațiune spre pârtii durează cel puțin o oră.

Am încercat mai multe variante – să ne așezăm la coadă mai devreme (inainte de 8:30), sau mai târziu (după 11:00).

În condițiile în care gondola pornește la 8:30, cea mai bună opțiune este să fii la coadă la ora 8, cel târziu 8:15. Chiar și așa, vei sta cel puțin 30 de minute până să te vezi plecat spre pârtii.

Desigur, pentru că Bansko e alternativa mai ieftină și mai rapidă la vacanțele în Austria, e plin de români. Lucru bun și rău în același timp. Pentru a doua oară în viață am avut parte de discuții interesante în gondolă cu conaționalii mei.

Transpirați și cu părul de pe piept la vedere, mi-au povestit despre vacanțele de 7000 de euro din Austria, unde tot “nu e prea ok”. Ori mi s-au plâns de condițiile din Bansko, unde erau cazați la 5 stele, cu acces la fast line (intră la gondolă fără să mai stea la coadă).

Într-un an anterior am aflat, tot de la românașii nostri din gondolă, despre cele 5 setări de tracțiune ale Land Roverului cu care veniseră la ski.  Au părut ușor surprinși să audă despre setarea “Harghita Băi” pe care o aveam eu atunci pe un Clio Symbol. Era o setare la purtător, dobândită în anii ’90 când urcam la schi pe munții Harghita cu Trabantul primit cadou de la tata, cu tot cu anvelopele slick de patinaj.

De ce este și bine că sunt mulți români la Bansko? Încă nu sunt sigur, dar ceva bun tot trebuie să fie în asta.

Altfel, condiții OK de ski, deși în vacanța școlară (din România) pârtiile sunt foarte pline.

Și încă ceva: centura de nord a Sofiei este gata. Ocolești în 15 minute, pe trei benzi pe sens, toată capitala țării vecine și prietene de care ne place să râdem că este mai înapoiată.

Chiar și așa, în funcție de buget, căutăm altceva pentru la anul. Sănătoși să fim.

Ski la Bansko 2017

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *