Cât net consumă Waze în roaming?

Am fost cu mașina pană în Austria și înapoi, folosind Waze și net în roaming. Desi am câțiva giga de net pe abonament, am vrut să știu cât îmi consumă navigația. Nu de alta, dar n-aș fi vrut să plătesc o avere pentru fiecare MB suplimentar de trafic, ca-n 2016.

Între 1 și 9 aprilie am făcut 3650 km. Deplasare pe autostradă și câteva ore în Viena, respectiv Budapesta.

Pentru tot acest drum, Waze a consumat 177 MB.

Pentru un calcul mai ușor, 4.8 MB/100 km.

Sau 48MB la 1000 km.

Consum Waze in roaming
Consum Waze pentru 3650 km  in roaming

Este de aproape 5 ori mai mult decât estimarea comunității Waze din România. Desigur, și ei precizează că traficul de date poate varia, în funcție de cât de des se face update la hartă și alți factori.

De exemplu, când mergi pe autostradă, deci cu viteză mai mare, este normal ca hărțile să se încarce mai des, pur și simplu acoperi o zonă mai extinsă în timp mai scurt.

La fel când navighezi în metropole precum Viena sau Budapesta, cu multe străzi și informații de trafic.

Important este că poți circula liniștit prin Europa folosind Waze, dacă ai un abonament de telefonie obișnuit, cu câțiva giga de date incluși. Și desigur, dacă nu stai pe YouTube în roaming, pe 4G. Dar când ai ce face pe pârtie, în loc să stai la coadă, n-ai nevoie de net.

Aș putea șterge OsmAnd, cu care am navigat în străinătate în ultimii ani. Sau poate nu, că e prea mișto și nu se știe niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *